Basiskamp Berichten

Heeft u een financial sherpa nodig?

Sherpa’s staan ​​erom bekend klimmers naar de top van de Mount Everest te begeleiden. De Sherpa’s zijn een Tibetaanse etnische groep waarvan de naam nu synoniem is met klimmen. 

De bekendste sherpa is Tenzing Norgay, die Sir Edmund Hillary op 29 mei 1953 hielp als eerste tot de top van de Mount Everest te klimmen.

Sherpa’s zijn van onschatbare waarde voor westerse klimmers. Naast begeleiding bouwen ze kampen en dragen ze rugzakken en uitrusting, zodat klimmers veilig de top kunnen bereiken en, nog belangrijker, kunnen terugkeren naar het basiskamp. 

Hun ervaring is van cruciaal belang voor het omgaan met risico’s bij het klimmen, vooral op een hoogte van 8.000 meter of meer. De meeste klimmers die deze toppen proberen te beklimmen zijn fit en getraind, maar het beklimmen van deze routes zou vrijwel onmogelijk zijn zonder een sherpa.

Navigeren door het jouw financiën en slim jouw volgende hoofdstuk aanvatten is een uitdaging, maar niet levensbedreigend; al zijn er best een aantal risico’s die je zal tegenkomen of wil overwinnen. 

Het is mogelijk om op jezelf jouw geld te beheren, maar het inhuren van een financial sherpa om jou naar jouw doelen te begeleiden is veel eenvoudiger.

Klimmen vereist planning en geduld, net als een het beheren van jouw vermogen en het voorbereiden van jouw volgende hoofdstuk. 
Het is onverstandig om de Mount Everest spontaan te beklimmen of jezelf te zekeren op zwakke financiële fundamenten.

Een financial sherpa kan jouw steun zijn als je probeert jouw doelen en dromen te bereiken.

Veel klimplezier,

Joris

Reizen, ervaren en leren: dat is leven. ~Tenzing Norgay